top of page
campinglecanada-chiny-semois-ardennes-belgique-villages.jpg

Steden en dorpen van de Ardennen en de Gaume

Kom en ontdek de steden en dorpen van de vallei van de Semois, de Ardennen en de Gaume.
De camping "Le Canada" is een ideaal vertrekpunt om de sfeer van de regio op te snuiven.
De lijst met dorpen is lang, maar hieronder vindt u enkele ideeën voor bezoeken.

Florenville semois-villes et villages-ga

Florenville

In het zuiden van de provincie Luxemburg, op de grens van de Gaume en de Ardennen, is Florenville een toeristisch en commercieel centrum van de vallei van de Semois. De winkels zijn elke dag van het jaar open (ook op zaterdag en zondag). In Florenville vindt u ook veel terrassen en restaurants.

chiny-pont saint nicolas-semois-ardennes

Chiny

Chiny is het ideale vertrekpunt om één van de mooiste kajakafvaarten van de Semois te ontdekken. Ga naar de ingang van de camping le Canada, pont Saint-Nicolas n°1 B-6810 Chiny. Deze plek is ook ideaal om in de Semois te zwemmen of voor een wandeling of een fietstocht.

www.campinglecanada.be

www.chiny-kayak.be

Chateau-Bouillon-village-ardennes-gaume-

Bouillon en zijn kasteel

De stad van Bouillon wordt over het hoofd gezien door zijn kasteel uit de 10e eeuw . Het kasteel van Bouillon is één van de mooiste middeleeuwse kastelen van België en het stadje Bouillon zal u zeker met zijn geschiedenis, zijn natuur, zijn kleine straatjes en terrasjes kunnen verleiden.

campingalaska-belgique-gaume-ardennes-vi

Chassepierre

Langs de Semois ligt het dorp Chassepierre dat erkend is als één van de mooiste dorpen van België. Het staat ook bekend voor zijn International Street Arts Festival dat plaatsvindt in augustus. Chassepierre is een ideaal uitgangspunt voor vele wandelingen en ligt aan de rand van het bos van "Epioux". 

Basilique dAvioth-village-gaume-ardennes

Avioth en zijn basiliek

Avioth, een typisch klein dorp met een honderdtal inwoners, is rond een prachtige gotische kerk uit de 13e en 14e eeuw gebouwd. Avioth is ook door kleine typische dorpjes omringd die een bezoek waard zijn.

Chateau dHerbeumont-semois-ardennes-gaum

Herbeumont

Aan de oevers van de Semois ligt het kleine dorp van Herbeumont. Ideale plek voor een drankje of om een wandeling of een mountainbike tocht te beginnen. Op de hoogten van Herbeumont ontdekt u de ruïnes van het feodale kasteel van waaruit u de Semois en de omliggende bossen kunt bewonderen.

campingalaska-belgique-gaume-ardennes-vi

Torgny

Het dorp "Torgny" profiteert van een microklimaat dat uniek in België is en van een uitzonderlijk zonneschijn waar het aangenaam is om te wandelen, om iets op het terras te drinken of om een wandeling te maken. 

campingalaska-belgique-gaume-ardennes-vi

Montmédy en zijn vestingwerken

Over het hoofd gezien door zijn prachtige citadel en zijn vestingwerken, verwelkomt het kleine dorpje Montmédy u in het hart van een warme regio.

campingalaska-visites orval-abbaye-famil

Abdij van Orval

Op een paar kilometer van Marbehan ligt de Abdij van Orval. Bekend voor zijn bier en kaas, zal een bezoek aan de ruïnes van deze oude abdij u een plek laten ontdekken die van geschiedenis en authenticiteit doordrenkt is.Rondleidingen zijn mogelijk mits reservering.

bottom of page